Pogoji poslovanja

Pogoji nakupa

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kupec lahko skladno s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) odstopi od pogodbe v 30 dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga, lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov ali po telefonu.

Naročila

V naši spletni trgovini www.Egazz4x4.com kupujete udobno in brez rizika. Vsi izdelki so predstavljeni z osnovnimi podatki, slikami in opisom. Če želite dodatne informacije ali potrebujete nasvet, nas lahko kontaktirate preko email naslova info@egazz4x4.com .

Dostava

Vse izdelke, ki so na zalogi, odpremimo v 1-2 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpremljamo. Ob sobotah odpremimo blago le na vašo izrecno željo, po predhodnem dogovoru z Vami. Izdelke, kateri niso na zalogi, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z Vami. V primeru, da imate posebne zahteve glede odpreme vas prosimo, da le-te vpišete v naročilo oziroma nam sporočite po telefonu. Blago odpremljamo z redno pošto Pošte Slovenija. Na željo kupca lahko naročilo odpremimo s hitro pošto po ceniku hitre pošte.

Stroški dostave

Stroške dostave vam bomo zaračunali po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. V primeru plačila po povzetju se dodatno zaračuna provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku. V primeru, da imate posebne zahteve glede dostave pošiljke, se storitev doplača.

Vračilo izdelkov

Kupcu pripada pravica, da nam zaradi kakršnegakoli razloga vrne blago v 30 dneh od prevzema. Zadošča, da nas v roku 15 dni po prevzemu blaga obvestite po telefonu 00386 41 711 743 ali preko info@egazz4x4.com,  blago pa nam nato vnete v roku 30 dni. Kupec je v tem primeru dolžan nositi stroške,ki nastanejo ob vrnitvi blaga. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in zapakirano v originalni embalaži. Zavrnjenemu blagu mora biti priložen račun. Blago se vrne izključno samo kot navadni paket, odkupnih paketov ne sprejmemo! Ponudnik vrne celotno odkupnino v roku 15 dni. Če je embalaža ob prevzemu kakorkoli poškodovana, jo preglejte skupaj z dostavljalcem poštne službe, ki vam paket pripelje. Če je artikel poškodovan, mu paket brezkompromisno vrnite ! Poznejših poškodbenih reklamacij zaradi dostave, brez zapisnika nikakor ne bomo upoštevali!

Odstop od naročila

Kupec ima skladno s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov ZVPot-UPB2 pravico do odstopa od pogodbe oziroma naročila. Naročilo blaga lahko kadarkoli pred prevzemom, brez vsakršnih stroškov prekličete oziroma stornirate.

Informacija o cenah in DDV

Vse navedene cene so izražene v EUR z vključenim 22% DDV. Cene so zagotovljene na dan naročila.

Plačila

V spletni trgovini Egazz4x4 lahko plačujete na naslednje načine:

1. Gotovinsko plačilo ob dostavi Pošte Slovenija

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ki ga dostavi Pošta Slovenije. Pri gotovinskem plačilu po povzetju, preko Pošte Slovenija, poleg poštnine, plačate tudi odkupnino v vrednosti 1,5 EUR.

Pri plačilu z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 0,96 EUR za pakete v vrednosti do 96 EUR, pri paketih z vrednostjo od 96 EUR do 501 EUR je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 EUR pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,01 EUR.  

Provizijo in odkupnino, ki jo plačate pošti Slovenije se lahko izognete le s plačilom po predračunom.

2. Z direktnim nakazilom po predračunu na naš transakcijski račun IBAN SI56 1010 0004 9361 840 (BANKA KOPER d.d. ) in prevzemom na sedežu podjetja.

Na podlagi izbire plačila izdelkov po predračunu Vam po elektronski pošti pošljemo predračun. Predračun poravnate bodisi preko spletne banke ali osebno na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Ob prejemu obvestila o plačilu predračuna (bodisi s strani kupca, bodisi s strani banke) Vam izdelek pošljemo na Vaš naslov. Pomembno: S plačilom po predračunu se izognete plačilu provizije Pošti Slovenije, navedenem v prejšnjem poglavju.

3. Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu

Osebni prevzem je možen v skladišču, tudi za minimalne nakupe po predhodnem dogovoru na na telefon 041 711 743 ali na mail info@egazz4x4.com. Plačuje se samo z gotovino.

Račun

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu in/ali na računu. Garancijski list je priložen k izdelku, garancijski rok pa mora biti naveden na priloženem garancijskem listu in/ali računu.

Informacija o garancijskem roku mora biti navedena tudi na spletni strani ob predstavitvi artikla. V kolikor omenjene informacije o garanciji ni, artikel ali nima garancije ali pa podatek o garancijskem roku v tem trenutku ni voljo. V tem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki se bo potrudil in zagotovil, oziroma na željo kupca želeno informacijo tudi pridobil.

Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom.

Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Garancijski rok začne teči z dnem izročitve blaga kupcu in/ali z datumom, ki je naveden na izdanem računu.

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako ne more odločati o zamenjavi izdelka brez predhodnega mnenja proizvajalca oziroma pooblaščenega servisa v zvezi z nastalo okvaro.

Za uveljavljanje garancije in vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja navedenega na garancijskem listu.

Garancijo je možno uveljavljati le s potrjenim garancijskim listom. V primeru, da garancijski list ni pravilno izpolnjen, oziroma nima navedenega datuma nakupa bo garancijski rok upoštevan le ob predložitvi računa.

Garancija ne velja v naslednjih primerih :

- okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela...)

- okvar zaradi posega oseb, ki niso pooblaščene za popravilo artiklov

- okvar nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne sovpadajo k artikli

- okvar pri priklopu na napačen vir napetosti in/ali vrsto toka.

- okvar ali poškodb na izdelku zaradi ne upoštevanja navodil o ravnanju v skladu z artikli

- okvar nastalih zaradi nestrokovne vgradnje

- posega v napravo ali nepravilne uporabe

Hramba dokumentov/Arhiv

Za vsa naročila vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila. Račun dobite skupaj ob dobavi pošiljke. Vsi dokumenti (evidence nakupov, naročila, računi, reklamacije) se hranijo na sedežu podjetja Egazz d.o.o. Kupec lahko kadarkoli zahteva kopije dokumentov, katere mu pošljemo po elektronski pošti ali po navadni pošti.Vsi registrirani kupci imajo na vpogled svoje kontaktne informacije in zgodovino nakupov v mapi Urejanje računa spletne trgovine.

Kodeks ravnanja po ZEPT:
Egazz d.o.o. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Izdelek dodan v seznam želja
Izdelki dodani v primerjalnik

Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje - Več o tem